Monday, March 3, 2014

Vivix Shaklee


Antara fungsi utama Vivix adalah sebagai anti-penuaan pada tahap selular!

antara 4 mekanisme penuaan dari vivix adalah:

1. Ramuan Vivix melindungi dan memperbaiki sellular DNA
2. Mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap sellular.
3. Mengalakan biogenesis (pembentukan baru) mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga didalam sel.
4. 10 kali lebih kuat dari resveratrol (kandungan unik dalam anggur) untuk melambatkan pembentukkan protin AGE.

dan fungsi utama sampingan yang lain adalah:

.: Melindungi dan Pembaikan Selular DNA :.
.: Perlindungan antioksidan :.
.: Peningkatan Tenaga Selular :.
.: Menyokong kesihatan kardiovaskular :.
.: Menyokong kesihatan jantung :.
.: Impak positif pengawal selia genetik :.
.: Menyokong kesihatan sendi :.
.: Menyokong kesihatan otak :.

Ramuan Semula Jadi VIVIX

Anggur Muscadine

- Ianya merupakan anggur liar yang mempunyai 20 kromosom, dan kerana pasangan tambahan kromosom ini, ia menyediakan lebih banyak faedah kesihatan, fungsi imun yang lebih tinggi dan sifat antioksidan yang lebih kukuh.
- Saiz daripada anggur mascadine adalah sebesar bola golf. 


Purple Carrot

- Sumber terbaik vitamin A
- Mengandungi phytokimia termasuk carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins, dan sesquiterpenes.
- Mengandungi anthocyanins, antioksidan yang mustajab dimana ianya bertanggungjawab pada warna merah menyala, biru dan ungu pada buah dan sayuran
- Asid klorogenik terdapat dalam kebanyakan carrot dan ia bertanggungjawab mengurangkan diabetes yang dikaitkan dengan pengambilan kopi.
- Fungsi lain : antioksidan, anti-radang dan berkebolehan mengurangkan risiko penyakit koronari jantung.


Elderberry

- Mengubati simptom flu, terutama influenza B.
- Berry mengandungi flavonoids, yang mempunyai ciri antioksidan yang kuat, yang mana banyak menguatkan sistem imun melawan jangkitan virus dan bakteria.
- Sangat kaya dengan sebatian anthocyanin, membantu kesan anti-radang.
- Mengurangkan simptom sakit otot, demam, sakit yang berkaitan selsema atau influenza.
- Kaya dengan vitamin A, B dan C, dan nutrien asid yang baik. 
- Ianya juga sesuai untuk melawan jangkitan yeast, asma, batuk, sesak hidung dan dada dan diabetes. 
- Merendahkan tahap kolesterol dan menghalang oksidasi kolestrol LDL (penyebab utama penyakit kardiovaskular seperti strok, serangan jantung)
- Bermanfaat juga untuk pengurangan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman.



Polygonum Cuspidatum
- Juga dikenali sebagai Knotweed Jepun merupakan tumbuhan perenial yang besar berasal dari Asia
- Knotweed Jepun adalah sumber komersial Resveratrol, yang juga terdapat dalam ekstrak kulit anggur merah dan juga biji anggur merah.
- Membantu melambatkan proses penuaan
- Merendahkan kolestrol
- Merendahkan tekanan darah
- Meninggikan prestasi atlet
- Mengurangkan berat badan


So, apa lagi, sudah tahu kebaikan Vivix yang amat sesuai untuk kesihatan badan kita, hadiahkan untuk diri sendiri, orang tersayang, ibu bapa sekarang~!

Dapatkan harga terbaik dan berpatutan dari saya, NuRuL~ pengedar sah shaklee anda!
Cepat-cepat whatsapp / sms kalau malu dan segan untuk call:-

Nurul -:: o13-4oo3682





Testimonial Vivix.


*Entry dan testimonial ini memang dari pihak saya sendiri.

Cerita sebenar, saya belikan vivix untuk nenek saya yang sedang sakit. Seminggu makcik saya berikan vivix pada nenek saya, dan sedihnya nenek tak dapat terima vivix. Lagipun umur nenek dah cecah 80 tahun! saya pun risau juga sebab dia dah tua kan. Sebabnya dia dah masuk hospital waktu itu, dan saya tak nak bebankan dia lagi dengan paksa dia ambil vivix. Nanti dia cakap saya nak suh dia sakit pulak..hihihi 

Dua tiga hari selepas nenek stop ambil vivix. Makcik saya call, cakap dia yang amalkan vivix tu sekarang sebab sayang katanya nak buang, harga boleh tahan mahal ;) Makcik bagitahu lagi, dia kerap sakit kepala, pening, badan lenguh dan dahaga semacam! Sudahhh. saya dah naik risau sebab makcik pun umur dah cecah angka 6+. Saya sedaya upaya cakap pada dia dan nasihatkan dia tentang vivix. 
Betul, untuk sesetengah orang, mereka akan rasa kesan sampingan di awal pengambilan supplement kesihatan shaklee. Seperti yang makcik saya lalui. Saya bagi dia tempoh seminggu, selepas seminggu kalau dia rasa ok, maknanya alhamdulillah, vivix dah sebati dengan badan.

Dan......minggu lepas saya balik ke kampung, buka peti ais rumah nenek, nah...dah nak habis vivix ni! Terus saya panggil makcik, haa..ni kenapa ni dah nak habis?? hehe, dia cakap itu lah, itu yang panggil kakngah ke dapur (dia bahasakan saya kakngah)..hehe dalam hati alhamdulillah! tambah makcik lagi, lepas seminggu tu, badan dia rasa sangat ringan, rasa selesa, tak sakit belakang kerap dah dan bermacam-macam lagi kebaikannya! Syukur~ berbaloi walaupun niat nak bagi nenek sihat. hehe ada hikmahnya,apabila makcik sihat bolehlah jaga nenek dengan tabahnya :D




Makcik cakap dia sanggup pre-order vivix lagi walaupun mahal. Elok katanya!


Jom~ order Vivix dari saya dengan harga yang boleh melegakan anda! :)

Hadiahkan vivix shaklee untuk ibu bapa, nenek, atau untuk suami / isteri anda!

Cepat-cepat dapatkan nya dari saya, pengedar sah shaklee anda

-Nurul- call.sms.whatsapp - o13-4oo3682!

:)


Testimonial Vitamin E, Vitamin C dan Shaklee.

Hello..Assalamualaikum..

Alhamdulillah...ada lagi testi yang boleh dishare. Diam-diam pun, ada testi..ye tak?

Testi ni dari orang terdekat. Kakak sendiri. Alhamdulillah, sebelum ni dia order ESP, sekarang dah mula berjinak-jinak dengan supplement vitamin C dan E untuk kulit muka. Memang muka kakak banyak jerawat, kalau naik jerawat memang merah lah muka dia. Dari remaja sampai sekarang memang masalah utama dia muka yang ada jerawat. Berbanding dengan saya, ada juga jerawat tapi tak serius seperti dia.

Jom tengok testimonial dari dia setelah mengamalkan sebotol vitamin E dan C sahaja.



Awal-awal nya kakak saya ni jenis berat sikit nak spend duit beli supplement. Sebab sebelum ni dia ambil ESP sahaja. Tapi alhamdulillah, selepas satu botol, sihat kulitnya..Patutlah hari tu jumpa kurang dah jerawat!

Memang tak dinafikan produk Shaklee dalam kategori 'mahal', tapi jika kita ingin pelihara kecantikan luaran dan dalaman, tak salah untuk spend duit untuk kesihatan diri sendiri juga. Jangan risau kalau duitnya belum cukup untuk beli produk Shaklee dari saya, saya akan kongsikan cara-caranya nanti! Cepat-cepat whatsapp saya di nombor 013-4003682 :)

Baru sahaja saya pre-order vitamin C dan E untuk kakak saya last week, this week dia nak order ESP lagi..!
Tambahnya lagi, dia cakap sejak amalkan ESP setiap pagi sebelum pergi mengajar (dia cikgu yer), kalau tak ada ESP + milo or ESP vico, rasa lain katanya. Dah fall in love... ;)

Apa tunggu lagi, Jom dapatkan Set kecantikan kulit Shaklee, vit.E, vit. C dan ESP dari saya, whatsapp atau sms 013-4003682 sekarang untuk harga terbaik dan efektif!

Pengedar sah Shaklee
Ipoh (main area) dan seluruh Malaysia
Servis cepat dan pantas!

Contact saya setiap masa; inshaAllah akan dibalas dengan cepat selagi ada masa :)
013-4003682


*95% intipati testimonial produk Shaklee dalam blog ini adalah dari owner blog ini sendiri, dan tidak menggunakan atau copy paste testi dari sumber lain.