Monday, November 11, 2013

AJHT : Testimoni Mother-in-law

Assalamualaikum

Hari ni nak share testi dari ibu mertua. Alhamdulillah. Sebenarnya, saya jarang bertanya balik pada customer yang beli produk dari saya, sebab saya yakin kalau customer saya dapat hasil yang baik dari vitamin shaklee, mereka akan secara semulajadi bagi feedback. Sama juga kalau ada permasalahan.

Saya bagi ibu mertua saya yang berumur 77 tahun vitamin Advanced Joint Health Tablet semasa Hari Raya Haji baru-baru ni. So dah hampir 2 bulan. Baru-baru ni suami saya call mak mertua bukan untuk tanya hal vitamin yang diberikan, tapi hal lain. Sedang-sedang tu, mak mertua bagitahu kat suami, "dah makin elok sakit belakang mak, lutut pun dah kurang sakit, mak dah kuat sikit, Eloklah ubat ni kat mak." 
Alhamdulillah....saya dengar dari jauh jer, tapi rasa macam benda baikkan.. Happy sangat. InshaAllah lepas ni nak bekalkan vitamin tambahan Ostematrix pula. 

Vitamin Shaklee bukan sahaja untuk mengubat permasalahan badan, tapi untuk merawat dan membantu pertumbuhan sel-sel badan yang sihat dan secara semulajadi.

Saya bagi guideline pada mak mertua saya, minggu pertama amalkan 1biji sahaja dalam sehari. Ini untuk bagi badan kita serasi dengan ubat. Minggu kedua baru ambil 2biji sehari. Tapi mak seloroh cakap "mak tak tahan makan banyak ubat, jadi pening kepala, jadi mak ambil 1biji sahaja." Mak mertua saya ada 3 penyakit serangkai juga. Apa-apapun mak mertua sangat bijak sebab ambil 1 biji sahaja lepas badan bagi reaksi tersendiri, dan secara konsisten, sakit tulang dan sendi dia dah beransur hilang :)


Credit to Google.
Contoh Penyakit Sendi


AJHT pilihan anda!
AJHT Shaklee

Jadi, jangan tunggu dan tangguh...Kalau anda ada sakit sendi mahupun ibu bapa atau in-law, nenek atok, sedara mara...hadiahkan mereka AJHT... inshaAllah, setiap penyakit ada ubatnya. Kita berusaha dan Allah s.w.t menyembuhkannya :)

Dapatkan AJHT anda sekarang pada harga yang berpatutan!

Sesiapa yang berminat nak dapatkan AJHT, contact saya secepat mungkin pada harga yang istimewa. Saya akan bantu anda untuk jadual pemakanan yang berkesan.


Ur Shaklee Contributor:
Pn.Nurul MZulkefli
013-4003682
skygur85[at]gmail.com

Friday, October 11, 2013

Zinc Complex dan luka dalaman

Another story to share :)

Supplement Zinc shaklee. Saya amalkan selepas 3 bulan saya jalani laparoscopy sebab kes endometriosis.
Actually, selepas 3 bulan tu saya kerap juga sakit balik kat tempat tiub fallopio kanan yang dah dipotong.
Salah banyak gerak ker?
Salah makan minum ker?
Salah buat kerja berat ker?
atau salah saya selalu sangat drive?
atau endometriosis berulang lagi? -scary!-

bila saya tanya senior saya, diorang suggest zinc. Sebenarnya, zinc tu memang dah ada dalam rumah ni, tapi tak amalkan sangat sebab en.suami yang makan hari-hari..he3.
Alhamdulillah, lepas 2-3 hari makan, tanpa disangka-sangka, sakit tu hilang~ I am serious~~
SEBENARnya juga..baru sedar sakit tu dah hilang (blame me, sebab this year, my life has been so hectic!) sakit sana sini, ubat sana sini, dengan study lagi nak cover, suami sakit..so tak sedar bila sakit tu hilang, but Alhamdulillah...mungkin berkat ambil supplement ni yang bertindak dalam 'diam' kan...thanks to God too sebab tanpa Dia, saya takkan terfikir untuk ambil supplement bagus ni, dan itu semua dari Dia..

banyak-banyakkan bersyukur ya!

So, untuk anda yang ada rasa sakit selepas pembedahan ker, atau luka, masih rasa berdenyut, kenapa tak cuba supplement dalaman terbaik ni dari Shaklee. Harga pun murah dan berbaloi-baloi hanya untuk kesihatan anda juga.

Supplement Zinc:


Dapatkan dari saya:

Your Shaklee Distributor:
+Pn.Nurul
+Call/SMS: o13-4oo3682
+Whatsapp/FB-chat/We-Chat/Line/KakaoTalk: o13-4003682

Herbal-blend Shaklee. Multi-purpose cream dan Chicken Pox

Ini cerita kami.

Assalamualaikum..

Sebulan yang lepas, husband saya kena chicken pox, peringkat teruk sampai orang-orang tua kata demam pelentung/pelentong...peringkat pertama, 'bertih'. Haruslah isteri ni cuak sikit sebab lupa-lupa dah kena ke belum walaupun masa kecil rasa dah pernah kena kan..tapi bila tanya mak, mak kata 'mana pernah..' nahhhh... hehehe..
Hampir dua minggu jaga suami kat rumah. Jarang-jarang keluar sebab tak nak bagi tersebar virus bahaya ni.

*Klik gambar untuk lebih jelas
Minggu Pertama - Hari ketiga
Minggu kedua 

Minggu ketiga
Terukkan? Saya pertama kali berdepan dengan penyakit ni. Tuhan sahaja tahu perasaan macamana nak control, nak ubat, diri sendiri pun kena berubat. Hari pertama dan seterusnya dalam minggu pertama memang menyakitkan untuk suami. Malam tak boleh tidur sebab sakit berdenyut. Muka dan atas kepala penuh dengan 'blister' jernih. Sedikit pelik bila chicken pox kali ini serang bahagian muka dan kepala. Kaki sikit sahaja. Badan, tangan, belakang pun banyak dan besar-besar. Gerun rasanya, tapi tetap kena berdepan kan?

Banyak ubatan saya beli. Ubat doktor 3 hari dah habis. Last, saya decide beli sendiri kat farmasi, beli 'Calamine Lotion'
credit to Mr.Google
credit to Mr.Google
-calamine lotion dan pinetarsoil

dan saya terjumpa blog Pn.Ash, saya follow apa yang dia pakai dan masa tu baru saya tahu adanya 'Pinetarsoil'  yang boleh gantikan daun semambu untuk mandian. Syukur waktu suami kena chicken pox, family dari kampung kebetulan sampai ke rumah. Merekalah yang pusing perumahan sini cari daun semambu. Memang kami tak kenal, mak ayah pun tak pernah kenal (menguatkan lagi yang saya tak pernah kena chicken pox..hu). akhirnya jumpa juga, sebab sini banyak indian, kat tokong mereka memang banyak pokok ni (tips nak cari daun semambu- pergi tokong tempat sembahyang kaum India :)

Ubatan yang saya gunakan:

-Pinetarsoil: digunakan semasa mandi, sapu kat keseluruhan badan. Rasanya sejuk dan dingin. Boleh hilangkan gatal dan miang :)
-Calamine lotion: kalau anak kecil yang kena, pastikan beli calamine botol pink ada gambar baby. Kalau orang dewasa yang kena, jangan gatal tangan beli yang tu :p hehe.. (peringatan untuk diri sendiri) . Saya beli botol calamine macam gambar kat atas (botol warna ungu, ada jual di watson) saya beli yang berlabel 'calamine lotion + zinc'.
++ cara guna, sapu kat badan kat tempat-tempat blister. Saya sapu satu badan.
-Multi-purpose cream (herbal blend) shaklee (gambar di bawah)

herbal blend - multi-purpose cream Shaklee


Cerita kami... awal masa guna cream herbal-blend ni, saya letak atas kepala suami. sebab kat atas kepala banyak blister besar dan dekat-dekat. Esoknya suami refuse, cakap tak nak pakai, sebab panas dan pedih. (saya beranggapan, tindak balas cepat). So, saya guna calamine lotion. Sapu macam biasa.
Hari berganti hari, then satu hari tu, saya cakap kat suami, saya nak letak herbal-blend ni juga, tapi kat blister yang besar-besar. Sebab blister besar ni dah macam bernanah kat dalam. Dia setuju, saya letak malam tu, esok tengok ada dah blister yang mula kecut dari dalam - mengucup. Suami dah suka sebab tindakbalas macam cepat. Start dari hari tu, saya letak krim herbal-blend ni kat blister yang besar-besar dan banyak sangat tu. Cuma atas kepala saya tak letak banyak sebab mungkin kulit kepala ni sensitif, i'm afraid something yang lain pula jadi kan..
Keputusannya: Alhamdulillah, blister besar makin mengecut dari hari ke hari, just in two weeks sahaja. Kalau tengok gambar kat atas tu, biasanya lepas sapu cream shaklee ni, blister macam bernanah dah mengecut dan last akan macam kering (gambar minggu kedua)

Bukan setakat itu sahaja, saya juga minta en.suami mandi dengan mandian antiseptic dettol.

credit to mr.google ;)
Mandian ni, just campurkan 2-3 penutup botol dengan air panas + air biasa = mandikan 2x setiap hari sehingga betul-betul rasa dah tak perlu (within 2 weeks). Antiseptic ni memang berkesan bagi husband sebab blister-blister kecil cepat sangat kering bila mandi. Dettol antiseptic ini memang untuk bunuh sesetengah virus, dan lebih bagus dari mandian dettol biasa.


So, saya dah gunakan:
-Dettol antiseptic: Untuk mandian (percepatkan pengecutan blister kecil)
-Calamine lotion: Sapu setiap malam. Mudah kering. Sejuk, dan membantu keringkan blister dan hilangkan gatal-gatal akibat air blister tersebut.
-Herbal Blend Shaklee: Sapu setiap malam. Ambil masa untuk kering (less 1 hour) depends. Sesuai untuk blister besar. Effective :)

Untuk parut:
-Saya cadangkan suami pakai Bio-Oil, Vitamin E- shaklee, dan Zinc shaklee. Alhamdulillah amat berkesan. Perubahan ketara bila dia sapu Bio-Oil kat seluruh muka sahaja setiap malam (gambar ketiga suami). 

**Apapun, ini tips dan share dari saya untuk semua pembaca :') . Harap membantu semua kalau berdepan dengan chicken pox lagi-lagi untuk orang dewasa. But make sure, kalau orang dewasa kena chicken pox, jumpa Doktor dahulu sebelum guna inisiatif sendiri.
**Untuk saya? Saya amalkan makan:
-Susu Madu Lebah (untuk imun badan)
-Supplement Shaklee (Vitamin C, Vitamin B)
-dan senantiasa spray dettol's spray untuk hapuskan virus chicken pox, spray kat tempat tidur, baju, tempat makan
-Dettol instant hand sanitizer (wajib ada kat rumah sebab kita yang berdepan dengan pesakit)
-Mandian dettol. 
-Jaga kebersihan. 
-Elakkan terus terkena bersin pesakit chicken pox, atau air liur. sebab virus merebak melalui udara dan cecair dari pesakit. 
-Minggu kedua (atau minggu parut kering) dikatakan minggu mudah untuk virus chicken pox merebak. So saya kerap juga guna mask dan sarung tangan. Just in case, something terjadikan.. 

Itu sahaja, yang lain kita serah pada Allah s.w.t. Selebihnya kita dah amalkan dan usahakan :')

**Sesiapa berminat nak dapatkan cream Herbal-blend Shaklee dan vitamin E, Boleh contact terus saya untuk dapatkan dengan harga yang murah :)

Your Shaklee Distributor:
+Pn.Nurul
+Call/SMS: o13-4oo3682

+Whatsapp/FB-chat/We-Chat/Line/KakaoTalk: o13-4oo3682

Trial Pack: Set Berpantang / Confinement Set

Assalamualaikum..

Set Berpantang ni, saya sediakan dalam bentuk 'trial pack'. Set ini mengandungi Vitalea@Multivitamin, B-Complex, Vitamin C dan Zink.

Contoh Trial Set - Confinement set :)

Confinement Set / Set Berpantang : RM100 (free postage)
-40 tabs of Vitalea@Multivitamin
-40 tabs of B Complex
-40 tabs of Vitamin C
-40 tabs of Zinc

Vitalea@Multivitamin:
- Elemen Penting pada sel tubuh - menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon, serta menjaga kesihatan tirod.
- Mengandungi 12 vitamin dan 7 galian utama untuk membantu keseimbangan dan kestabilan tubuh badan manusia.
- Zat-zat yang terdapat pada 2 biji vita-lea adalah bersamaan dengan 40 jenis lauk / makanan zat tersebut.
- Digalakkan, kerana boleh membantu memulihkan tenaga badan ibu yang sedang berpantang kerana berpantang juga serba sedikit menyebabkan zat-zat, vitamin dan keperluan badan berkurangan. 
- Ianya mengandungi zat besi yang amat diperlukan dalam pembentukan sel darah merah (sesuai untuk ibu yang bersalin dan kehilangan darah)


B-Complex:
+Amat penting untuk menstabilkan hormon selepas bersalin
+Melawan tekanan:-
-Anti-stress, untuk menenangkan ibu bersalin lagi-lagi semasa berpantang.
-Memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia
+Menukarkan makanan kepada tenaga dengan membantu penghadaman:-
menukar lemak, karbohidrat dan protein kepada tenaga dan sekali gus  mengurangkan masalah keletihan atau kelesuan

Vitamin C:
+ Penting untuk memperbaiki sel tisu yang rosak akibat bersalin
+ Membantu menyembuhkan luka dengan cepat
+ Meningkatkan sistem imun dengan pembinaan sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik.

Zinc Complex:
+ Mempercepatkan proses menyembuhkan luka bersalin, luka dalaman dan luaran
+ Membentuk kolagen dengan membantu pembentukan protin dan kolagen untuk pertumbuhan dn perkembangan kulit.
+ Bintik putih dikuku adalah tanda defisensi zinc, yang boleh menyebabkan depresi, lemah daya ingatan, mudah skit, pemulihan luka yang lambat, anemia, lemah penglihatan atau hilang daya penglihatan. So, zinc amat diperlukan untuk tubuh badan ibu yang baru sahaja melalui proses kelahiran untuk membantu mengembalikan keperluan zinc dalam tubuh badan.

Untuk bakal ibu di luar sana, cepat dapatkan set trial pack dari saya, pengedar shaklee sah anda untuk semua tempat :)

Kelebihan set trial pack dari saya:
- Supplement dibotolkan dengan baik.
- Label seperti label botol original untuk memudahkan pengguna mendapatkan input sepatutnya seperti botol asal.
- Free gift disediakan seperti biasa :)
- Jadual pengambilan supplement khas untuk pengguna saya :)

Jom Cuba! ;)

Distributor anda: Pn.Nurul
Call/SMS: o13-4oo3682
Whatsapp/FB-chat/We-Chat/Line/KakaoTalk: o13-4003682


Saturday, June 15, 2013

Saya dan Shaklee.. 1

Alhamdulillah.. 
dapat juga settle / edit blog sikit-sikit malam ni.. 
Berat dah kepala ni, asalnya nak study, nak siapkan kerja sekolah..
sekolah lagi? tak lah...saya tengah pulun nak habiskan phd..
hanya Allah s.w.t yang tahu liku-liku kehidupan phd saya

So, dah terkorban malam ni free-free edit blog untuk shaklee kan...
harap esok boleh ganti balik masa ni.

ok..kalau nak tanya lebih tentang shaklee...
apa yang saya amalkan?
untuk kali ini, saya ambil mix-set
apa saya rasa perlu untuk kesihatan saya, saya amalkan.
antaranya
vitamin B Complex, Vit.E, Lecithin, dan GLA

memandangkan saya antara beratus orang yang masih menunggu cahaya mata pertama,
saya masih amalkan GLA + B complex (mengandungi Asid Folic)
pengalaman sebelum ni? banyak sangat pengalaman yang tak terkata...sebab tu kat atas saya cakap hanya Allah s.w.t tahu liku-liku kehidupan saya... 
masalah mengandung, hamil, gugur, luar rahim?
maklumkan pada saya..insha Allah saya akan share pengalaman sedikit ini dengan anda semua.
siapa tak nak anakkan? lagi-lagi yang berusaha, namun belum sempat mengecapi hasilnya, Allah s.w.t menguji hambaNya terdahulu...kita kena tabah dan usaha lagi tanpa kenal jemu ya! :')

dan saya juga amalkan Vitamin E.
-untuk kulit saya sebenarnya...kulit muka..muka saya sekarang alhamdulillah, masih dalam kategori ok. 
parut jerawat sahaja yang degil sangat nak hilang
-saya memang cemburu dengan suami saya yang sememangnya mempunyai kulit muka yang cantik! ~_~ tension k~ hehehe
so ni dah hampir 2 minggu saya amalkan...alhamdulillah, bukan setakat muka, tapi rasa seluruh badan, gebu dan smooth! :') segala puji bagi Allah s.w.t

Lecithin
-Saya terkenal dari kecil sampai ke besar, mempunyai badan yang 'sihat'.. 
sudahnya lepas kahwin makin sihat...
bukan tak pernah cuba amalkan supplement diet, tapi tak berkesan
so, tak salah saya cuba lecithin...target saya bukan nak kurus, tapi cukuplah jika lecithin mampu membuang lemak-lemak tepu yang degil dan berkarat dalam badan saya
memang tak dinafikan jika lemak ni degil, boleh menyebabkan permasalahan kesihatan yang lain
nak contoh? paling mudah strok...
kalau salur darah dah tersekat sebab lemak yang terkumpul, darah takkan bergerak dengan lancar.
oksigen takkan sampai ke peparu, jantung dan organ-organ lain...
nak?? tak nak kan? :')
lebih baik mencegah sebelum terlambat

untuk sementara...

Inilah saya...sebelum dan selepas ambil senarai vitamin di atas :')
walaupun tak target untuk kulit cerah atau gebu, tapi saya suka dengan perubahan ni :')
Alhamdulillah...segala puji bagi Allah s.w.t
Ya Allah, janganlah Engkau memesongkan hambaMu ini jauh dari landasan mencari ilmu...

selepas 1 minggu lebih amalkan shaklee
Vitamin E, B-complex, GLA, dan lecithin



Promosi Set Menyusu Shaklee!

Alhamdulillah, dengan limpah hidayah dariNya, 
kita masih bernafas dan melihat orang tersayang membesar di depan mata :')


Special promotion untuk ibu-ibu atau bakal ibu :)

Ingin mengabadikan kenangan anak anda dari perkembangan bayi di dalam perut, melalui saat2 bayi anda dilahirkan dan, saat manis anda menyusu bayi anda? Jangan lepaskan peluang untuk mengabadikan kenangan terindah tersebut di dalam 'album buku' atau Photobook? , semestinya setiap helaian amat bermakna buat anda untuk mengamit memori anda dengan bayi kesayangan :') Saya sudah dapatkan photobook terbaik saya, jadi jangan lepaskan peluang terbaik ini untuk anda dan anak anda :')

Untuk setiap pembelian set jimat penyusuan shaklee (ESP Soy dan Alfafa) dari KeepCalm.Shaklee4me, akan dihadiahkan satu voucher photobook.

Dapatkan set jimat penyususan shaklee (ESP dan Alfafa) dengan harga terbaik dari saya.
Semua untuk anda :)

**set promosi terbaik dari saya ini, saya ikhlaskan untuk ibu-ibu kat luar sana. tiada yang lain, hanya doa saya mampu utuskan...semoga doa saya juga diterima Allah s.w.t apabila saya share set susuan ni dengan ibu-ibu di luar sana...

**dapatkan maklumat lanjut dengan 'klik' pada gambar-gambar yang di sediakan.

The best from KeepCalm.ShakleeForMe :')
PM : Nurul Akhmal untuk maklumat lanjut berkaitan harga dan jadual pemakanan
atau SMS/Whatsapp: 013-4003682

Thanks!



jom baca antara beribu ibu-ibu yang dah berjaya dengan set susuan shaklee ini :')




my first intro

Assalamualaikum....

First time create blog for business. Harap semuanya berjalan lancar. bukan nak berbisness sangat, just nak add new life, bila dah stress dengan study, saya akan lompat ke shaklee..insha-Allah, bukan setakat bisness life yang saya dapat, sudah tentu saya dapat info-info vitamin, supplement, penyakit dan lain-lain yang cukup bermanfaat untuk saya dan untuk saya share pula pada semua yang lain..

mari doakan, mari hidup sihat. keep calm ya~
:)