Monday, March 3, 2014

Vivix Shaklee


Antara fungsi utama Vivix adalah sebagai anti-penuaan pada tahap selular!

antara 4 mekanisme penuaan dari vivix adalah:

1. Ramuan Vivix melindungi dan memperbaiki sellular DNA
2. Mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap sellular.
3. Mengalakan biogenesis (pembentukan baru) mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga didalam sel.
4. 10 kali lebih kuat dari resveratrol (kandungan unik dalam anggur) untuk melambatkan pembentukkan protin AGE.

dan fungsi utama sampingan yang lain adalah:

.: Melindungi dan Pembaikan Selular DNA :.
.: Perlindungan antioksidan :.
.: Peningkatan Tenaga Selular :.
.: Menyokong kesihatan kardiovaskular :.
.: Menyokong kesihatan jantung :.
.: Impak positif pengawal selia genetik :.
.: Menyokong kesihatan sendi :.
.: Menyokong kesihatan otak :.

Ramuan Semula Jadi VIVIX

Anggur Muscadine

- Ianya merupakan anggur liar yang mempunyai 20 kromosom, dan kerana pasangan tambahan kromosom ini, ia menyediakan lebih banyak faedah kesihatan, fungsi imun yang lebih tinggi dan sifat antioksidan yang lebih kukuh.
- Saiz daripada anggur mascadine adalah sebesar bola golf. 


Purple Carrot

- Sumber terbaik vitamin A
- Mengandungi phytokimia termasuk carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins, dan sesquiterpenes.
- Mengandungi anthocyanins, antioksidan yang mustajab dimana ianya bertanggungjawab pada warna merah menyala, biru dan ungu pada buah dan sayuran
- Asid klorogenik terdapat dalam kebanyakan carrot dan ia bertanggungjawab mengurangkan diabetes yang dikaitkan dengan pengambilan kopi.
- Fungsi lain : antioksidan, anti-radang dan berkebolehan mengurangkan risiko penyakit koronari jantung.


Elderberry

- Mengubati simptom flu, terutama influenza B.
- Berry mengandungi flavonoids, yang mempunyai ciri antioksidan yang kuat, yang mana banyak menguatkan sistem imun melawan jangkitan virus dan bakteria.
- Sangat kaya dengan sebatian anthocyanin, membantu kesan anti-radang.
- Mengurangkan simptom sakit otot, demam, sakit yang berkaitan selsema atau influenza.
- Kaya dengan vitamin A, B dan C, dan nutrien asid yang baik. 
- Ianya juga sesuai untuk melawan jangkitan yeast, asma, batuk, sesak hidung dan dada dan diabetes. 
- Merendahkan tahap kolesterol dan menghalang oksidasi kolestrol LDL (penyebab utama penyakit kardiovaskular seperti strok, serangan jantung)
- Bermanfaat juga untuk pengurangan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman.



Polygonum Cuspidatum
- Juga dikenali sebagai Knotweed Jepun merupakan tumbuhan perenial yang besar berasal dari Asia
- Knotweed Jepun adalah sumber komersial Resveratrol, yang juga terdapat dalam ekstrak kulit anggur merah dan juga biji anggur merah.
- Membantu melambatkan proses penuaan
- Merendahkan kolestrol
- Merendahkan tekanan darah
- Meninggikan prestasi atlet
- Mengurangkan berat badan


So, apa lagi, sudah tahu kebaikan Vivix yang amat sesuai untuk kesihatan badan kita, hadiahkan untuk diri sendiri, orang tersayang, ibu bapa sekarang~!

Dapatkan harga terbaik dan berpatutan dari saya, NuRuL~ pengedar sah shaklee anda!
Cepat-cepat whatsapp / sms kalau malu dan segan untuk call:-

Nurul -:: o13-4oo3682





Testimonial Vivix.


*Entry dan testimonial ini memang dari pihak saya sendiri.

Cerita sebenar, saya belikan vivix untuk nenek saya yang sedang sakit. Seminggu makcik saya berikan vivix pada nenek saya, dan sedihnya nenek tak dapat terima vivix. Lagipun umur nenek dah cecah 80 tahun! saya pun risau juga sebab dia dah tua kan. Sebabnya dia dah masuk hospital waktu itu, dan saya tak nak bebankan dia lagi dengan paksa dia ambil vivix. Nanti dia cakap saya nak suh dia sakit pulak..hihihi 

Dua tiga hari selepas nenek stop ambil vivix. Makcik saya call, cakap dia yang amalkan vivix tu sekarang sebab sayang katanya nak buang, harga boleh tahan mahal ;) Makcik bagitahu lagi, dia kerap sakit kepala, pening, badan lenguh dan dahaga semacam! Sudahhh. saya dah naik risau sebab makcik pun umur dah cecah angka 6+. Saya sedaya upaya cakap pada dia dan nasihatkan dia tentang vivix. 
Betul, untuk sesetengah orang, mereka akan rasa kesan sampingan di awal pengambilan supplement kesihatan shaklee. Seperti yang makcik saya lalui. Saya bagi dia tempoh seminggu, selepas seminggu kalau dia rasa ok, maknanya alhamdulillah, vivix dah sebati dengan badan.

Dan......minggu lepas saya balik ke kampung, buka peti ais rumah nenek, nah...dah nak habis vivix ni! Terus saya panggil makcik, haa..ni kenapa ni dah nak habis?? hehe, dia cakap itu lah, itu yang panggil kakngah ke dapur (dia bahasakan saya kakngah)..hehe dalam hati alhamdulillah! tambah makcik lagi, lepas seminggu tu, badan dia rasa sangat ringan, rasa selesa, tak sakit belakang kerap dah dan bermacam-macam lagi kebaikannya! Syukur~ berbaloi walaupun niat nak bagi nenek sihat. hehe ada hikmahnya,apabila makcik sihat bolehlah jaga nenek dengan tabahnya :D




Makcik cakap dia sanggup pre-order vivix lagi walaupun mahal. Elok katanya!


Jom~ order Vivix dari saya dengan harga yang boleh melegakan anda! :)

Hadiahkan vivix shaklee untuk ibu bapa, nenek, atau untuk suami / isteri anda!

Cepat-cepat dapatkan nya dari saya, pengedar sah shaklee anda

-Nurul- call.sms.whatsapp - o13-4oo3682!

:)


Testimonial Vitamin E, Vitamin C dan Shaklee.

Hello..Assalamualaikum..

Alhamdulillah...ada lagi testi yang boleh dishare. Diam-diam pun, ada testi..ye tak?

Testi ni dari orang terdekat. Kakak sendiri. Alhamdulillah, sebelum ni dia order ESP, sekarang dah mula berjinak-jinak dengan supplement vitamin C dan E untuk kulit muka. Memang muka kakak banyak jerawat, kalau naik jerawat memang merah lah muka dia. Dari remaja sampai sekarang memang masalah utama dia muka yang ada jerawat. Berbanding dengan saya, ada juga jerawat tapi tak serius seperti dia.

Jom tengok testimonial dari dia setelah mengamalkan sebotol vitamin E dan C sahaja.



Awal-awal nya kakak saya ni jenis berat sikit nak spend duit beli supplement. Sebab sebelum ni dia ambil ESP sahaja. Tapi alhamdulillah, selepas satu botol, sihat kulitnya..Patutlah hari tu jumpa kurang dah jerawat!

Memang tak dinafikan produk Shaklee dalam kategori 'mahal', tapi jika kita ingin pelihara kecantikan luaran dan dalaman, tak salah untuk spend duit untuk kesihatan diri sendiri juga. Jangan risau kalau duitnya belum cukup untuk beli produk Shaklee dari saya, saya akan kongsikan cara-caranya nanti! Cepat-cepat whatsapp saya di nombor 013-4003682 :)

Baru sahaja saya pre-order vitamin C dan E untuk kakak saya last week, this week dia nak order ESP lagi..!
Tambahnya lagi, dia cakap sejak amalkan ESP setiap pagi sebelum pergi mengajar (dia cikgu yer), kalau tak ada ESP + milo or ESP vico, rasa lain katanya. Dah fall in love... ;)

Apa tunggu lagi, Jom dapatkan Set kecantikan kulit Shaklee, vit.E, vit. C dan ESP dari saya, whatsapp atau sms 013-4003682 sekarang untuk harga terbaik dan efektif!

Pengedar sah Shaklee
Ipoh (main area) dan seluruh Malaysia
Servis cepat dan pantas!

Contact saya setiap masa; inshaAllah akan dibalas dengan cepat selagi ada masa :)
013-4003682


*95% intipati testimonial produk Shaklee dalam blog ini adalah dari owner blog ini sendiri, dan tidak menggunakan atau copy paste testi dari sumber lain.

Monday, November 11, 2013

AJHT : Testimoni Mother-in-law

Assalamualaikum

Hari ni nak share testi dari ibu mertua. Alhamdulillah. Sebenarnya, saya jarang bertanya balik pada customer yang beli produk dari saya, sebab saya yakin kalau customer saya dapat hasil yang baik dari vitamin shaklee, mereka akan secara semulajadi bagi feedback. Sama juga kalau ada permasalahan.

Saya bagi ibu mertua saya yang berumur 77 tahun vitamin Advanced Joint Health Tablet semasa Hari Raya Haji baru-baru ni. So dah hampir 2 bulan. Baru-baru ni suami saya call mak mertua bukan untuk tanya hal vitamin yang diberikan, tapi hal lain. Sedang-sedang tu, mak mertua bagitahu kat suami, "dah makin elok sakit belakang mak, lutut pun dah kurang sakit, mak dah kuat sikit, Eloklah ubat ni kat mak." 
Alhamdulillah....saya dengar dari jauh jer, tapi rasa macam benda baikkan.. Happy sangat. InshaAllah lepas ni nak bekalkan vitamin tambahan Ostematrix pula. 

Vitamin Shaklee bukan sahaja untuk mengubat permasalahan badan, tapi untuk merawat dan membantu pertumbuhan sel-sel badan yang sihat dan secara semulajadi.

Saya bagi guideline pada mak mertua saya, minggu pertama amalkan 1biji sahaja dalam sehari. Ini untuk bagi badan kita serasi dengan ubat. Minggu kedua baru ambil 2biji sehari. Tapi mak seloroh cakap "mak tak tahan makan banyak ubat, jadi pening kepala, jadi mak ambil 1biji sahaja." Mak mertua saya ada 3 penyakit serangkai juga. Apa-apapun mak mertua sangat bijak sebab ambil 1 biji sahaja lepas badan bagi reaksi tersendiri, dan secara konsisten, sakit tulang dan sendi dia dah beransur hilang :)


Credit to Google.
Contoh Penyakit Sendi


AJHT pilihan anda!
AJHT Shaklee

Jadi, jangan tunggu dan tangguh...Kalau anda ada sakit sendi mahupun ibu bapa atau in-law, nenek atok, sedara mara...hadiahkan mereka AJHT... inshaAllah, setiap penyakit ada ubatnya. Kita berusaha dan Allah s.w.t menyembuhkannya :)

Dapatkan AJHT anda sekarang pada harga yang berpatutan!

Sesiapa yang berminat nak dapatkan AJHT, contact saya secepat mungkin pada harga yang istimewa. Saya akan bantu anda untuk jadual pemakanan yang berkesan.


Ur Shaklee Contributor:
Pn.Nurul MZulkefli
013-4003682
skygur85[at]gmail.com

Friday, October 11, 2013

Zinc Complex dan luka dalaman

Another story to share :)

Supplement Zinc shaklee. Saya amalkan selepas 3 bulan saya jalani laparoscopy sebab kes endometriosis.
Actually, selepas 3 bulan tu saya kerap juga sakit balik kat tempat tiub fallopio kanan yang dah dipotong.
Salah banyak gerak ker?
Salah makan minum ker?
Salah buat kerja berat ker?
atau salah saya selalu sangat drive?
atau endometriosis berulang lagi? -scary!-

bila saya tanya senior saya, diorang suggest zinc. Sebenarnya, zinc tu memang dah ada dalam rumah ni, tapi tak amalkan sangat sebab en.suami yang makan hari-hari..he3.
Alhamdulillah, lepas 2-3 hari makan, tanpa disangka-sangka, sakit tu hilang~ I am serious~~
SEBENARnya juga..baru sedar sakit tu dah hilang (blame me, sebab this year, my life has been so hectic!) sakit sana sini, ubat sana sini, dengan study lagi nak cover, suami sakit..so tak sedar bila sakit tu hilang, but Alhamdulillah...mungkin berkat ambil supplement ni yang bertindak dalam 'diam' kan...thanks to God too sebab tanpa Dia, saya takkan terfikir untuk ambil supplement bagus ni, dan itu semua dari Dia..

banyak-banyakkan bersyukur ya!

So, untuk anda yang ada rasa sakit selepas pembedahan ker, atau luka, masih rasa berdenyut, kenapa tak cuba supplement dalaman terbaik ni dari Shaklee. Harga pun murah dan berbaloi-baloi hanya untuk kesihatan anda juga.

Supplement Zinc:


Dapatkan dari saya:

Your Shaklee Distributor:
+Pn.Nurul
+Call/SMS: o13-4oo3682
+Whatsapp/FB-chat/We-Chat/Line/KakaoTalk: o13-4003682

Herbal-blend Shaklee. Multi-purpose cream dan Chicken Pox

Ini cerita kami.

Assalamualaikum..

Sebulan yang lepas, husband saya kena chicken pox, peringkat teruk sampai orang-orang tua kata demam pelentung/pelentong...peringkat pertama, 'bertih'. Haruslah isteri ni cuak sikit sebab lupa-lupa dah kena ke belum walaupun masa kecil rasa dah pernah kena kan..tapi bila tanya mak, mak kata 'mana pernah..' nahhhh... hehehe..
Hampir dua minggu jaga suami kat rumah. Jarang-jarang keluar sebab tak nak bagi tersebar virus bahaya ni.

*Klik gambar untuk lebih jelas
Minggu Pertama - Hari ketiga
Minggu kedua 

Minggu ketiga
Terukkan? Saya pertama kali berdepan dengan penyakit ni. Tuhan sahaja tahu perasaan macamana nak control, nak ubat, diri sendiri pun kena berubat. Hari pertama dan seterusnya dalam minggu pertama memang menyakitkan untuk suami. Malam tak boleh tidur sebab sakit berdenyut. Muka dan atas kepala penuh dengan 'blister' jernih. Sedikit pelik bila chicken pox kali ini serang bahagian muka dan kepala. Kaki sikit sahaja. Badan, tangan, belakang pun banyak dan besar-besar. Gerun rasanya, tapi tetap kena berdepan kan?

Banyak ubatan saya beli. Ubat doktor 3 hari dah habis. Last, saya decide beli sendiri kat farmasi, beli 'Calamine Lotion'
credit to Mr.Google
credit to Mr.Google
-calamine lotion dan pinetarsoil

dan saya terjumpa blog Pn.Ash, saya follow apa yang dia pakai dan masa tu baru saya tahu adanya 'Pinetarsoil'  yang boleh gantikan daun semambu untuk mandian. Syukur waktu suami kena chicken pox, family dari kampung kebetulan sampai ke rumah. Merekalah yang pusing perumahan sini cari daun semambu. Memang kami tak kenal, mak ayah pun tak pernah kenal (menguatkan lagi yang saya tak pernah kena chicken pox..hu). akhirnya jumpa juga, sebab sini banyak indian, kat tokong mereka memang banyak pokok ni (tips nak cari daun semambu- pergi tokong tempat sembahyang kaum India :)

Ubatan yang saya gunakan:

-Pinetarsoil: digunakan semasa mandi, sapu kat keseluruhan badan. Rasanya sejuk dan dingin. Boleh hilangkan gatal dan miang :)
-Calamine lotion: kalau anak kecil yang kena, pastikan beli calamine botol pink ada gambar baby. Kalau orang dewasa yang kena, jangan gatal tangan beli yang tu :p hehe.. (peringatan untuk diri sendiri) . Saya beli botol calamine macam gambar kat atas (botol warna ungu, ada jual di watson) saya beli yang berlabel 'calamine lotion + zinc'.
++ cara guna, sapu kat badan kat tempat-tempat blister. Saya sapu satu badan.
-Multi-purpose cream (herbal blend) shaklee (gambar di bawah)

herbal blend - multi-purpose cream Shaklee


Cerita kami... awal masa guna cream herbal-blend ni, saya letak atas kepala suami. sebab kat atas kepala banyak blister besar dan dekat-dekat. Esoknya suami refuse, cakap tak nak pakai, sebab panas dan pedih. (saya beranggapan, tindak balas cepat). So, saya guna calamine lotion. Sapu macam biasa.
Hari berganti hari, then satu hari tu, saya cakap kat suami, saya nak letak herbal-blend ni juga, tapi kat blister yang besar-besar. Sebab blister besar ni dah macam bernanah kat dalam. Dia setuju, saya letak malam tu, esok tengok ada dah blister yang mula kecut dari dalam - mengucup. Suami dah suka sebab tindakbalas macam cepat. Start dari hari tu, saya letak krim herbal-blend ni kat blister yang besar-besar dan banyak sangat tu. Cuma atas kepala saya tak letak banyak sebab mungkin kulit kepala ni sensitif, i'm afraid something yang lain pula jadi kan..
Keputusannya: Alhamdulillah, blister besar makin mengecut dari hari ke hari, just in two weeks sahaja. Kalau tengok gambar kat atas tu, biasanya lepas sapu cream shaklee ni, blister macam bernanah dah mengecut dan last akan macam kering (gambar minggu kedua)

Bukan setakat itu sahaja, saya juga minta en.suami mandi dengan mandian antiseptic dettol.

credit to mr.google ;)
Mandian ni, just campurkan 2-3 penutup botol dengan air panas + air biasa = mandikan 2x setiap hari sehingga betul-betul rasa dah tak perlu (within 2 weeks). Antiseptic ni memang berkesan bagi husband sebab blister-blister kecil cepat sangat kering bila mandi. Dettol antiseptic ini memang untuk bunuh sesetengah virus, dan lebih bagus dari mandian dettol biasa.


So, saya dah gunakan:
-Dettol antiseptic: Untuk mandian (percepatkan pengecutan blister kecil)
-Calamine lotion: Sapu setiap malam. Mudah kering. Sejuk, dan membantu keringkan blister dan hilangkan gatal-gatal akibat air blister tersebut.
-Herbal Blend Shaklee: Sapu setiap malam. Ambil masa untuk kering (less 1 hour) depends. Sesuai untuk blister besar. Effective :)

Untuk parut:
-Saya cadangkan suami pakai Bio-Oil, Vitamin E- shaklee, dan Zinc shaklee. Alhamdulillah amat berkesan. Perubahan ketara bila dia sapu Bio-Oil kat seluruh muka sahaja setiap malam (gambar ketiga suami). 

**Apapun, ini tips dan share dari saya untuk semua pembaca :') . Harap membantu semua kalau berdepan dengan chicken pox lagi-lagi untuk orang dewasa. But make sure, kalau orang dewasa kena chicken pox, jumpa Doktor dahulu sebelum guna inisiatif sendiri.
**Untuk saya? Saya amalkan makan:
-Susu Madu Lebah (untuk imun badan)
-Supplement Shaklee (Vitamin C, Vitamin B)
-dan senantiasa spray dettol's spray untuk hapuskan virus chicken pox, spray kat tempat tidur, baju, tempat makan
-Dettol instant hand sanitizer (wajib ada kat rumah sebab kita yang berdepan dengan pesakit)
-Mandian dettol. 
-Jaga kebersihan. 
-Elakkan terus terkena bersin pesakit chicken pox, atau air liur. sebab virus merebak melalui udara dan cecair dari pesakit. 
-Minggu kedua (atau minggu parut kering) dikatakan minggu mudah untuk virus chicken pox merebak. So saya kerap juga guna mask dan sarung tangan. Just in case, something terjadikan.. 

Itu sahaja, yang lain kita serah pada Allah s.w.t. Selebihnya kita dah amalkan dan usahakan :')

**Sesiapa berminat nak dapatkan cream Herbal-blend Shaklee dan vitamin E, Boleh contact terus saya untuk dapatkan dengan harga yang murah :)

Your Shaklee Distributor:
+Pn.Nurul
+Call/SMS: o13-4oo3682

+Whatsapp/FB-chat/We-Chat/Line/KakaoTalk: o13-4oo3682

Trial Pack: Set Berpantang / Confinement Set

Assalamualaikum..

Set Berpantang ni, saya sediakan dalam bentuk 'trial pack'. Set ini mengandungi Vitalea@Multivitamin, B-Complex, Vitamin C dan Zink.

Contoh Trial Set - Confinement set :)

Confinement Set / Set Berpantang : RM100 (free postage)
-40 tabs of Vitalea@Multivitamin
-40 tabs of B Complex
-40 tabs of Vitamin C
-40 tabs of Zinc

Vitalea@Multivitamin:
- Elemen Penting pada sel tubuh - menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon, serta menjaga kesihatan tirod.
- Mengandungi 12 vitamin dan 7 galian utama untuk membantu keseimbangan dan kestabilan tubuh badan manusia.
- Zat-zat yang terdapat pada 2 biji vita-lea adalah bersamaan dengan 40 jenis lauk / makanan zat tersebut.
- Digalakkan, kerana boleh membantu memulihkan tenaga badan ibu yang sedang berpantang kerana berpantang juga serba sedikit menyebabkan zat-zat, vitamin dan keperluan badan berkurangan. 
- Ianya mengandungi zat besi yang amat diperlukan dalam pembentukan sel darah merah (sesuai untuk ibu yang bersalin dan kehilangan darah)


B-Complex:
+Amat penting untuk menstabilkan hormon selepas bersalin
+Melawan tekanan:-
-Anti-stress, untuk menenangkan ibu bersalin lagi-lagi semasa berpantang.
-Memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia
+Menukarkan makanan kepada tenaga dengan membantu penghadaman:-
menukar lemak, karbohidrat dan protein kepada tenaga dan sekali gus  mengurangkan masalah keletihan atau kelesuan

Vitamin C:
+ Penting untuk memperbaiki sel tisu yang rosak akibat bersalin
+ Membantu menyembuhkan luka dengan cepat
+ Meningkatkan sistem imun dengan pembinaan sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik.

Zinc Complex:
+ Mempercepatkan proses menyembuhkan luka bersalin, luka dalaman dan luaran
+ Membentuk kolagen dengan membantu pembentukan protin dan kolagen untuk pertumbuhan dn perkembangan kulit.
+ Bintik putih dikuku adalah tanda defisensi zinc, yang boleh menyebabkan depresi, lemah daya ingatan, mudah skit, pemulihan luka yang lambat, anemia, lemah penglihatan atau hilang daya penglihatan. So, zinc amat diperlukan untuk tubuh badan ibu yang baru sahaja melalui proses kelahiran untuk membantu mengembalikan keperluan zinc dalam tubuh badan.

Untuk bakal ibu di luar sana, cepat dapatkan set trial pack dari saya, pengedar shaklee sah anda untuk semua tempat :)

Kelebihan set trial pack dari saya:
- Supplement dibotolkan dengan baik.
- Label seperti label botol original untuk memudahkan pengguna mendapatkan input sepatutnya seperti botol asal.
- Free gift disediakan seperti biasa :)
- Jadual pengambilan supplement khas untuk pengguna saya :)

Jom Cuba! ;)

Distributor anda: Pn.Nurul
Call/SMS: o13-4oo3682
Whatsapp/FB-chat/We-Chat/Line/KakaoTalk: o13-4003682